Farfalle s kuracím mäsom 24.7.2016
Recept pridal:
Počet porcií:
4
Čas prípravy:
60
Suroviny:
kuracie prsia 500 g
farfalle 200 g
strúčiky cesnaku 4 ks
olivový olej ČL
soľ ČL
gyros korenie ČL
čierne korenie ČL
paradajky 4-5 ks
bazalka ČL
rôzne druhy syra 150 g
strúhanka 1 ČL
grilovacie korenie Hrnček
farfalle 200 g
strúčiky cesnaku 4 ks
olivový olej ČL
soľ ČL
gyros korenie ČL
čierne korenie ČL
paradajky 4-5 ks
bazalka ČL
rôzne druhy syra 150 g
strúhanka 1 ČL
grilovacie korenie Hrnček
Postup:
Farfalle uvaríme za občasného miešania v osolenej vriacej vode „al dente“ (asi 12 minút). Scedíme cez sitko. Do rozohriateho hrnca nalejeme trochu olivového oleja. Kuracie prsia nakrájané na rezančeky, osolíme, okoreníme a orestujeme zo všetkých strán. Ďalej pridáme olúpané nakrájané paradajky, na plátky nakrájaný cesnak, premiešame a necháme krátko povariť. Uvarené farfalle dôkladne premiešame v hrnci s pripravenou zmesou. Nakoniec dochutíme nasekanou bazalkou, soľou a mletým čiernym korením. Preložíme do zapekacej misy. Syry nahrubo nastrúhame a zmiešame v miske so strúhankou a grilovacím korením, posypeme a necháme zapiecť v predhriatej rúre pri 210 °C asi 15 – 20 minút do zlatohneda.
Podávame s ľahkým zeleninovým alebo listovým šalátom.
Podávame s ľahkým zeleninovým alebo listovým šalátom.
Príbeh:
Najobľúbenejšie jedlo mojej dcéry :) chutí všetkým deťom.
Deň detí
počet hodnotení: 2